Loading...

Cenotvorba reHračiek

09.09.2023

ReHračky ponúkame za jednotnú cenu, bez ohľadu na ich hodnotu. Pretože naši darci nám ich dávajú zadarmo, nedokážem si pre seba morálne obhájiť prípadné rozdielne predajné ceny reHračiek. Na predajnú cenu reHračky teda nepozerám ako na klasickú cenu ktorá vyjadruje hodnotu produktu, ale ako na cenu toho, koľko nás stojí dostať hračku od darcu k vám (poštovné od dárcov, skladovanie, triedenie, fotenie, vkladanie na eshop, prípadné opravy, čistenie, expedícia). Aktuálne skúšame cenotvorbu formou Holandskej aukcie. Spočíva to v tom, že každá reHračka bez výnimky začína na cene 4.19  a každých 24 hodin klesne jej predajná cena o 20%. To okrem iného znamená, že po 5ti dňoch je dokonca zadarmo. Ja teda neurčujem jej cenu, ja sa staviam ku všetkým rovnako a zákazníci si určujú predajnú cenu sami.

1. deň počiatočná cena 4.19 

2. deň - 20%, predajná cena 3.35 

3. deň - 40%, predajná cena 1.68 

4. deň - 60%, predajná cena 1.12 

5. deň - 80%, predajná cena 0.84 

6. deň - 100%, zadarmo

Očakávam od toho okrem iného, že tým reHračky férovo získajú aj viac peňazí, pretože prevádzka projektu bola pri jednotnej cene 1.98  neudržateľná. ReHračky potrebujú peniaze ako energiu pro svoju prevádzku a rast, verím že toto by mohla byť win / win cesta.

Sledujte náš Facebook, nech máte nové informácie z prvej ruky. Na tejto stránke máte všetky reHračky ktoré už sú v zľave, zoradené predľadne od najvyššej zľavy.

Radek Kilevník